Harmonin återinfann sig

Idag har vi haft det mysigt i stort sett hela dagen, jag och H. Jag tror någon form av rutin har etablerats, med att H sover 1,5-2 timmar på eftermiddagen runt kl. 14-16. (Hoppas hoppas hoppas)

Han har då oftast fått mat kring 12, och sedan varit aktiv ett tag; först suttit i famnen och lekt lite lugnt efter maten, sedan legat i babygymmet och lekt lite mer vildsint, och sist tittat på när jag gjort saker, som städa i köket, medan han suttit i sin babysitter.  Sedan tar jag upp honom och sätter mig i fåtöljen och ammar honom, med hans vagnstäcke över honom. Han kommer då till ro ganska snabbt och somnar. Sedan kan jag lägga ner honom i mjukliften som är hans sovplats på nedervåningen.

Därefter har jag minst 1,5 timmar då jag kan äta lunch, ringa något samtal och dra iväg ett par mejl. När H vaknar är han glad och rosig om kinderna, och uppvisar till och med en gnutta tålamod medan jag förbereder hans eftermiddagsmål.

Sedan följer en aktiv period, och en kortare tupplur vid 19-tiden. Därefter får han middag, och sedan får han titta på när vi gör vår middag. Han är inte längre nöjd med att sitta i sin sitter medan vi äter, utan vill absolut sitta med vid bordet i sin stol. Där sitter han och viftar ivrigt och gapar och vill smaka på allt vi äter. Dagens höjdpunkt är att få äta mat vid bordet! Han är så duktig på att äta redan. När jag ger honom små bitar mat tar han dem från min hand med läpparna, matar dem bak i munnen och tuggar med gommen.

En stund efter middagen, runt kl. 23, ammar jag honom till sömns igen, och sedan sover han någon timme där innan vi tar upp honom till sovrummet där han får sitt nattmål och somnar om.

Jag hoppas det håller i sig.

I helgen köpte jag ett ullunderställ till H på Polarn o. Pyret. Det var det de kallar lager 2, och jag tänkte att det borde vara lagom att ha över en vanlig body och byxor i åkpåsen. Det kostade 449 kr, och det är det dyraste klädesplagget hittills som jag köpt till H, så jag hoppas det fungerar som tänkt. Vi provkörde med 7 A.M.-påsen idag, och H verkade nöjd med temperaturen både i åkpåsen och inne i butiken när jag öppnade påsen. Jag köpte storlek 62-68, men PoP:s kläder är väl tilltagna, så jag tror den kommer passa ända till våren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.