Lilla H vill inte sova

Igår gick jag och H en riktig långpromenad, till ett köpcentrum.

Jag provade åkpåsen från 7 A.M. i liggdelen, och kunde snabbt konstatera att H behöver ha den första förlängningsdelen på även där. Det gör mig lite fundersam över påståendet att den ska kunna användas till fyra års ålder. Det är ju bara en förlängning på någon dryg decimeter kvar. I det minsta läget går den alltså bara att använda till helt nyfödda. H är ca 65-70 cm lång nu. Eftersom liggdelen i vår Bugaboo Buffalo är lång är det dock inga problem att få plats med påsen med en förlängning.

I övrigt är jag fortsatt mycket nöjd. Påsen är mjuk och varm. En liten anmärkning är att snodden som man drar ihop luvan med går inåt, så när jag drog ihop den lite fick H en flärp hängande över pannan.

IMG_2183

Jag är egentligen inte mycket för svart och grått till små barn, men får tillstå att färgerna på påsen harmonierar fint med vagnen i svart/dark khaki.

H höll på att somna två gånger innan vi gick iväg, dels medan jag förberedde hans flaska så han skulle få mat innan vi gick, och dels när jag höll på att plocka i ordning skötväska och annat. Under nästan hela promenaden var han sedan vaken, sov bara de sista 5-10 minuterna på ditvägen och de sista 15 minuterna på vägen hem. Sedan sov han inte mer igår.

Vid 22.30 var han så övertrött att jag gick upp till sovrummet för att se om han kunde somna om jag ammade honom i sängen med släckta lampor och stängd dörr. Nej. Han fäktade och var helt uppe i varv. B kom upp med en flaska ersättning för att se om H kunde somna efter en rejäl bukfylla. Nej. Jag försökte att ligga och krama om honom så att han skulle vara stilla. Nej. Vi lade honom i hans säng för att se om han kunde komma till ro där med en napp. Nej. Han låg och sparkade, pratade, lekte med sin goseapa och betraktade mönstret på kantskyddet. På ett väldigt hyperaktivt sätt. Jag låg och klappade på honom, men det hjälpte inte.

Till slut låg jag bara i min säng bredvid hans och lät honom hållas. Sista gången jag kollade på klockan var den 23.45. Sedan somnade jag. Senare när B kom och lade sig hade även H somnat. Till slut.

Det är så obehagligt när han blir så övertrött, han är helt stissig och går inte att lugna. Det känns sjukt på något sätt. Men vad gör man när han inte vill sova på dagen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.