Efter jul kommer drömmarna

Varje år efter att julen dansats ut är det samma sak. Det nya året breder rosenskimrande ut sig framför mig. Ett oskrivet blad, som säkerligen kommer att medföra DEN STORA FÖRÄNDRINGEN.

Jag ska bli slankare till sommaren. Klara av att springa några kilometer. Bli bättre på att hålla kontakten med nya och gamla vänner. Vara mer effektiv på jobbet. Och trädgården. I år ska den bli allt det där jag drömt om; en prunkande mormorsträdgård fylld av blomster i skirt rosa, lila och vitt. Och alla grönsaker jag ska skörda: morötter, potatis, rödbetor, gurka, tomater och allsköns sallad. Vilket fantastiskt år det kommer att bli!

Varje år någon gång i juli inser jag att jag nog får fortsätta bada i vassen i år med. Att jag knappt hunnit hålla kontakten med mig själv. Att högarna på skrivbordet nog aldrig kommer att försvinna. Att de där torra pinnarna och bladen nog aldrig kommer att bära vare sig blomster eller frukt.

Men ännu lever jag gott på drömmarna. Julens söta vörtbröd har bytts ut mot rågkusar med säkert hundra procent fullkorn och jag ska minsann ta en rask långpromenad i snögloppet för att hämta paketet från Jollyroom. (Åkpåsarna har kommit. Yay!)

Förhoppningsvis kommer även paketet från Impecta med mitt nya minidrivhus idag. Det är ju dags att förså chilipeppar och tomater nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.