Åkpåsar

Nu har det blivit vinter på riktigt, och den åkpåse vi har nu har inte fungerat så bra för oss. Det är en svart fleeceklädd åkpåse från Carlobaby. Den går liksom upp över ansiktet på H, och går inte att vika ner så att den hålls nere. Materialet är tjockt och styvt, så det är svårt att anpassa den på något sätt. Vi fick den i present av H:s farmor när H var nästan nyfödd, men det är ju först nu när kylan kommit vi börjat använda den och har märkt att den inte passar oss. Med risk för att dra på mig svärmors eviga vrede har jag därför bestämt mig för att införskaffa en ny åkpåse.

Jag funderade länge på Bugaboos High Performance i färgen ”dark khaki”, som matchar vår Bugaboo Buffalo. När jag surfat runt lite verkade det dock som att åkpåsar från 7 A.M. Enfant var de som fick mest lovord från sina användare. Det pågår reor på många nätbutiker just nu, och jag hittade en 7 A.M. Enfant B212 Evolution Bee på Jollyroom.se för bara  1 299 kr istället för ordinarie pris 1 895 kr. Dessutom fanns Babyzens åkpåsar på rean för bara 649 kr istället för ordinarie pris 999 kr.

Efter ett enkelt överslag i huvudet insåg jag att jag kunde köpa både en 7 A.M.-påse till Buffalon och en matchande åkpåse till vår Babyzen Yoyo för mindre än vad det kostar att köpa Bugaboos HP-påse. Vilken vinst!

Vi har Bugaboos vanliga standardåkpåse redan, men den är ju inte riktigt tillräcklig för vinterklimat, och passar bara i sittdelen, så den är ännu oanvänd. Det återstår att se vad vi kommer att tycka om den framöver, men jag misstänker att det kan vara bra att ha en lättare åkpåse till vår och höst, eftersom 7 A.M.-påsen verkar väldigt varm.

7 A.M. Enfant har en populär modell som heter Le sac igloo, med en fuskpälsklädd ”luva” upptill. Den är snyggare än modellen som jag köpte, men verkar inte lika mångsidig. B212-påsen kan nämligen förlängas i två omgångar, så det verkar gå att ha den i det kortaste läget så att den även passar i babyskyddet, och sedan med förlängning upp till fyra års ålder.

Vi har tänkt åka iväg på ett par kortare vinterresor nu i vinter. Båda våra resor ska ske med bil, en kortare tripp till de norska fjällen och en längre till de österrikiska alperna. Planen är att vi ska kunna ta med Buffalon med bara babyskyddet som överdel till Norge. Förhoppningsvis passar 7 A.M.-påsen i minsta läget till detta. Till alperna tänkte vi försöka oss på att bara ta med vår Babyzen Yoyo. H kommer att vara gammal nog att sitta i den då, och eftersom resan blir under sen vårvinter räknar vi med att gatorna i alpbyn kommer att vara snöfria. Den matchande åkpåsen borde då också räcka, eftersom det kommer att ha hunnit bli varmare.

Det ska bli spännande att se om påsarna lever upp till mina förväntningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.