Att släppa taget lite grann…

H sover utan problem nästan fram till lunch. Bara han får komma upp i vår säng med fri tillgång till tuttarna från det att han vaknar i sin säng någon gång mellan kl. 4 och kl. 6 på morgonen och ett par timmar framåt. Sedan sover han.

Min son har ärvt sjusovargenerna från sin far. Hans mor har för all del kunnat sova större delen av förmiddagen också. Förut. Nu har jag insett att arla morgonstund verkligen har guld i mund. Eller alla småbarnsföräldrars heliga graal… ENSAMTID!

Efter snart fem månader har jag därför börjat släppa liite på min princip att alltid ha honom i min absoluta närhet här hemma. Jag har installerat en fantastisk app på mobilen och paddan (www.babymonitor3g.com), som låter mig lämna H i sovrummet medan jag går en trappa ner. Mobilen får agera babyvakt, och på paddan hör jag minsta ljud från lilleman. Appen filmar också, men jag har inget bra ställe att ställa den så han syns bra, så jag nöjer mig för tillfället med bara ljud, och det räcker fint.

Nu sitter jag här och njuter av dagens första kopp kaffe i ensamt majestät. Dagens första tvättmaskin är i gång, och jag tror banne mig jag ska dammsuga vardagsrummet sen.

Jo. Jag har börjat räkna tvättvikning som högkvalitativ ensamtid. Så är det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.